Case: Metsä Tissue

Paperirullien alaslaskukippi lisäsi läpimenokapasiteettia

Kun tuotannon läpimenokapasiteettia haluttiin nostaa Metsä Tissuen Mäntän-tehtaalla, paperirullien halkaisijaa kasvatettiin kahdesta metristä 2,5 metriin. Samalla entinen kuljetusratkaisu kävi liian pieneksi. AMH Systems suunnitteli ja toteutti järjestelmän, jonka avulla entistä suuremmat paperirullat siirretään yläkerrasta alakertaan uuden alaslaskukipin avulla.

Kokonaisuus tehtiin vanhan kuljettimen yhteyteen, ja ratkaisussa hyödynnettiin jo käytössä olleita laitteita, kuten nostopöytää, lavakasettia ja poistokuljetinta.

Aikaisemmin rullat tuotiin alas hissillä, mutta nyt tarvittiin erilainen ratkaisu, koska rullan halkaisija oli kasvanut. Tila oli haastava. Alhaalla oli mm. ilmastointiputkia, kuljettimia ja tuotannon jatkojalostustoimintaa, mikä loi tiukat raamit alalaskukipin toiminnalle.

CAD-mallinnuksen avulla etsittiin oikeat ratkaisut, joista varsinkin kipin liikeradat olivat haastellisia tilanahtauden vuoksi. Heti alkuvaiheessa havaittiin, että pidempi rulla ottaa normaalissa laskukulmassa kattoon kiinni. Kipin suunnitelussa huomioitiin, että liikerataa voidaan muuttaa laskeutumisen aikana silloin, kun rullan pituus muuttuu.

Kun osat olivat valmiina, kippi kasattiin Rauman-telakalla, mistä löytyi riittävän iso tila testaukselle.

Kuljettimen kuvaus

Rullat tulevat kuljettimelle kahdelta eri paperikoneelta. Ne joko vieritetään järjestelmään nostopöydältä, tai rulla tuodaan kuljettimelle trukilla. Rullat erotellaan yksitellen kääntöpöydällä, mistä ne siirretään alalaskukipille. Laskeutumisen aikana rulla kääntyy pystyasentoon, ja lopuksi rullat siirretään ketju- ja rullakuljettimien avulla poistokuljettimelle, mistä ne noudetaan trukilla.

Puh. 020 7401 310
Fax 020 7401 329

AMH-Systems Oy
Kirikalliontie 5
FI-27320 Ihode