Case Olvi: Keräilyvaraston kuljetinjärjestelmä

Keräilyvaraston kuljetinjärjestelmä juomapakkauksille tuo kustannussäästöä ja tehokkuutta tavaraliikenteeseen

AMH Systemsillä on pitkä kokemus erilaisten kuljetinratkaisujen toimittamisesta Olvin Iisalmen-panimolle. Vuosien varrella kuljettimia onkin rakennettu useita satoja metrejä eri tarpeisiin.


Tuotteet pakataan automaattisesti lavoille asiakkaan tekemien tilausten mukaan.

– Meillä Olvilla on periaate, että alihankkijoina käytetään etupäässä kotimaisia yrityksiä, jotta työt saadaan pidettyä Suomessa. AMH:n kanssa meillä on hyvä luottamus. Tunnemme heidän laitteensa, ja työntekijöiden kanssa on helppo toimia – puhutaan samaa kieltä, ja apua on saatu aina, myös viikonloppuisin, kertoo Olvin kunnossapitopäällilkkö Pekka Kääriäinen.


Olvin kunnossapitopäällilkkö Pekka Kääriäinen on tehnyt yhteistyötä AMH:n kanssa jo 15 vuoden ajan. Laitteet ja työntekijät ovat tuttuja, mikä helpottaa yhteistyötä.

Vanha varasto uusiokäyttöön

Olvin volyymit ja tavaraliikenne ovat kasvaneet voimakkaasti viime vuosina, minkä vuoksi vanhojen tilojen toimintaa on kehitetty. Kuljetinratkaisu rakennnettiin entiseen varastohalliin, joka toimii nyt keräilyvarastona. Aikaisemmin tuotteet olivat kahdessa ulkopuolisessa varastossa, ja nyt tavaraliikenne on keskitetty Olvin omiin tiloihin Iisalmessa, mikä tuo kustannussäästöjä ja tehokkuutta tavaraliikenteeseen.

AMH Systems on vastannut järjestelmän layout-suunnittelusta ja kuljettimien rakentamisesta ja käyttöönottosta. Testiajoihin käytettiin noin neljä kuukautta, jolloin tehtiin erilaisia säätöjä ohjelmiin ja etsittiin mahdolliset ongelmakohdat.

Kahdessa kerroksessa toimiva kuljetinjärjestelmä rakennettiin kahdessa eri vaiheessa 115 metriä pitkään tilaan, missä on nyt yhteensä 13 500 lavapaikkaa 12 tasossa.

Korkeavarastosta lavat siirtyvät keräilyvarastoon, missä järjestelmä joko kokoaa eri tuotteet lavoille asiakkaan tilausten mukaan tai ns. bulkkilava tulee valmiiksi pakattuna. Keräilyvarastosta lavat kulkevat kahta eri kuljetinta pitkin jakelua varten. Kun varasto toimii täydellä teholla, juomapakkausten kuljetinjärjestelmän kapasiteetti on yli 60 lavaa tunnissa.


Jokainen lava saa etiketin, josta löytyvät mm. tilauksen viivakoodit.

Puh. 020 7401 310
Fax 020 7401 329

AMH-Systems Oy
Kirikalliontie 5
FI-27320 Ihode